nl en Werknemer

Bedrijventerrein aan A58 loopt snel vol

Bedrijventerrein Midden-Brabant Poort aan de A58 bij Gilze gaat als een tierelier. Kende het moderne terrein van 17 hectare moeizame tussenjaren, sinds een jaar of wat is er een run op grond. ,,Het gaat ondanks corona in sneltreinvaart. Binnenkort is het uitverkocht”, zegt Anouk Horrevorts van Roozen Van Hoppe, dat het gebied samen met Gilze en Rijen ontwikkelt. 

Alle percelen zijn verkocht. Op vier na, daarop ligt een optie. Dat zijn zichtlocaties in de hoek A58-Langenbergseweg met aan de andere kant onder meer Audax. Het wordt de poort naar Gilze genoemd en dus worden flinke eisen gesteld aan de gebouwen die er moeten komen. ,,We zijn hiervoor in gesprek", zegt Anouk Horrevorts van Roozen Van Hoppe. ,,We hebben zelfs een wachtlijst.” 

Breda
De nieuwste vestiging is de truckwerkplaats voor Mercedes-Benz en Mitsubishi van de Louwman Groep die vanuit de Urkstraat in Breda verhuist. Op een perceel van 8.500 m2 is aan Concorde begonnen met de bouw van een hal met kantoor van 2000 m2.  De Louwman Groep is vooral bekend als internationaal opererend concern dat de automerken Toyota, Lexus, Morgan en Suzuki importeert. De hoofdvestiging van het bedrijf met 3000 werknemers in West-Europa zit in Raamsdonksveer. 

Eerder was Foneday aan Hercules begonnen met de bouw van een bedrijfshal. De groothandel in smartphone- en tabletonderdelen verhuist vanuit Tilburg. Aan de zuidkant aan Phantom zijn vier percelen verkocht. Verder komt er van Hazeldonk een vestiging van New Pig, dat handelt in materiaal tegen vochtlekkages op bedrijfsvloeren. En breidt MK Gilze uit, een machinebouwer voor de levensmiddelenindustrie.  

Eerder liet wethouder David Vermorken van Gilze en Rijen al weten dat samen met Roozen Van Hoppe wordt gewerkt aan fase twee van het bedrijventerrein. Aan de oostelijke kant komt er een flink stuk van 7 hectare bij. ,,Daarover zijn we in gesprek met de gemeente.” 

Ontwikkelaar Roozen Van Hoppe ziet dat het economische klimaat gunstig is voor bedrijven die produceren. ,,Dat gaat in tegenstelling tot bijvoorbeeld horeca gewoon door. Ondernemers denken nu na over de tijd na Corona wanneer alles aantrekt.” 

Oosterhout
Omdat de wind meezit is de ontwikkelaar bezig met eenzelfde constructie met parkmanagement met de gemeente Oosterhout. Daarin hebben beide partijen de helft van de aandelen. ,,We krijgen enthousiaste reacties op het plan van 18 hectare bij bedrijventerrein Everdenberg. Het bestemmingsplan is vastgesteld. We zijn nu nog bezig met wat onderzoeken en onder meer de indeling.”

Lees hier het hele artikel van BN de Stem

Gerelateerde projecten

Klik voor meer informatie over Bedrijvenpark Midden-Brabant Poort - Gilze-RijenBedrijvenpark Midden-Brabant Poort
Gilze-Rijen

Contact

Adres
Wilhelminadijk 7
5089 NT Haghorst
Contact
T +31 13 504 67 30
info@roozenvanhoppe.nl
Blijf op de hoogte
Om u goed te informeren over onze ontwikkelingen gebruiken wij onze nieuwspagina en de sociale media van onze projecten. Volgt u ons al?