nl en Werknemer

Roozen van Hoppe ondertekent Convenant Duurzaam Beton

Tilburg gaat voor duurzaam beton!

Dat hebben 24 ondernemingen, de gemeente Tilburg en Netwerk Betonketen afgesproken met de ondertekening van het ‘Convenant Duurzaam Beton’ op 24 maart 2017. Wethouder De Vries van de gemeente Tilburg begeleidde de voorbereidingen van het convenant: “Met de uitvoering van deze afspraken daalt de CO2-uitstoot van beton en zorgen we ervoor dat al het vrijkomende beton uit stoepen, wegen en gebouwen wordt hergebruikt in nieuw beton. Dat is duurzaam en we besparen zo op cement en op de winning van zand en grind.”

Doel van het convenant is het verhogen van het hoogwaardig hergebruik van bouwgrondstoffen en het verlagen van de CO2-uitstoot van beton. Het is gericht op het duurzaam en circulair aanbesteden van wegen en gebouwen in Tilburg.

Om een bijdrage te leveren aan de transitie naar een circulaire economie in 2045 besloot de Tilburgse gemeenteraad eind 2016 tot uitvoering van een Aanpak Circulaire economie Tilburg. De ondertekening van dit convenant is onderdeel van deze Aanpak.

Noodzaak
Door de winning van grondstoffen en door de uitstoot van broeikasgas (CO2) heeft de productie van beton een behoorlijke impact op het milieu. Maximaal hergebruik is dus noodzakelijk. Van beton wordt maar weinig hergebruikt in nieuw beton (3%).  Ook binnen de bestaande regels is het eenvoudig om hergebruik te verhogen. Het streven is een circulaire economie: een economisch systeem waarmee je de producten en grondstoffen maximaal hergebruikt en waarin je de waarde zoveel mogelijk behoudt. Met het convenant gaan de ondertekenaars  zich in de periode 2017 tot 2020 actief inzetten voor de uitvoering van deze duurzame maatregelen.

Gerelateerde projecten

Klik voor meer informatie over Woonlandschap De Leyhoeve - TilburgWoonlandschap De Leyhoeve
Tilburg
Klik voor meer informatie over Ons Koningsoord - Tilburg (Berkel-Enschot)Ons Koningsoord
Tilburg (Berkel-Enschot)

Contact

Adres
Wilhelminadijk 7
5089 NT Haghorst
Contact
T +31 13 504 67 30
F +31 13 504 67 35
info@roozenvanhoppe.nl
Blijf op de hoogte
Om u goed te informeren over onze ontwikkelingen gebruiken wij onze nieuwspagina en de sociale media van onze projecten. Volgt u ons al?