nl en Werknemer

Kerk klokkenluider Schilder: Maria blijft waken

De ‘kerk van pastoor Harm Schilder’ gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Er komt een klein verpleeghuisje met zorghotel. De geest van Margaretha Maria Alacoque blijft er waken. 

De verbouwing van de rijksmonumentale kerk aan de Ringbaan West is donderdag officieel van start gegaan met de onthulling van het bouwbord door wethouder Rolph Dols. De kerk was in 1922 de eerste in Nederland die werd vernoemd naar Franse vrouw die op wonderbaarlijke wijze van kinderverlamming genas en heilig werd verklaard, vertelde hij. ,,En het was ook de kerk van klokkenluider Harm Schilder. Mooi dat zulke geschiedenis blijft behouden.”

De bouw wordt gefaciliteerd door Roozen van Hoppe Groep. In het gebouw komen 27 zorgappartementen (van 30 tot 57 vierkante meter) voor ouderen met een zware zorgbehoefte. De naastgelegen pastorie wordt zorghotel met een tiental studio’s. Op de begane grond komt een viertal appartementen voor stellen. 

Lees hier het hele artikel

Gerelateerde projecten

Contact

Address
Wilhelminadijk 7
5089 NT Haghorst
The Netherlands

Contact
T +31 13 504 67 30
F +31 13 504 67 35
info@roozenvanhoppe.nl
Keep informed
To keep you up-to-date and well informed about our developments, we use our news page and the social media associated with our projects. Are you already following us?