nl en Werknemer

Langzaam vinden jong en oud elkaar in Koningsoord: ‘de eerste koffie-date is gemaakt’

BERKEL-ENSCHOT - Een gemeenschap waar jong en oud elkaar ondersteunen, dat was het ideaal. Wordt dat voor Ons Koningsoord in Berkel-Enschot al werkelijkheid? Het loopt nog stroef, ondanks veel smeerolie. Rina (71): ,,Al die meiden zijn jaloers dat ik mijn buddy Ricardo heb.”

Een kloostergemeenschap 2.0. In 2015 schetste Hendrik Roozen zijn ideaal in de kapel van het verpauperde kloostercomplex Koningsoord in Berkel-Enschot. Betaalbare huurwoningen voor jonge starters in het klooster en voor senioren in aangrenzende nieuwbouw: één gemeenschap waarin jong en oud elkaar steunen.   

Met zijn eigen ouders voor ogen was de bouwondernemer uit Haghorst met de Leyhoeve en Koningsoord zijn tijd vooruit.  Wouter Bos schetste als voorzitter van de ‘commissie Toekomst zorg thuiswonende ouderen’ onlangs een vooruitzicht met clusters waarin fitte, jongere groepen hulpbehoevende oudere straks wel móeten bijstaan. Professionele zorg is simpelweg onvoldoende meer voorhanden. 

Lees hier het hele artikel uit het Brabants Dagblad.
Download hier het artikel als PDF
Foto © Jan van Eijndhoven

Gerelateerde projecten

Klik voor meer informatie over Ons Koningsoord - Tilburg (Berkel-Enschot)Ons Koningsoord
Tilburg (Berkel-Enschot)

Contact

Address
Wilhelminadijk 7
5089 NT Haghorst
The Netherlands

Contact
T +31 13 504 67 30
F +31 13 504 67 35
info@roozenvanhoppe.nl
Keep informed
To keep you up-to-date and well informed about our developments, we use our news page and the social media associated with our projects. Are you already following us?