nl en Werknemer

Verpleeghuisje in ‘kerk van Schilder’: dat gaat van au en wow

Hoe bouw je een verpleeghuisje in een monumentale kerk?  Dat gaat niet zonder au. Al blijven waar mogelijk gratie en ruimte van ‘de kerk van pastor Schilder’ overeind. 

Even nog oogt de Margaretha Maria Alacoquekerk aan de Ringbaan-West van binnen als een enorme zandbak. Kabels en leidingen voor een reeks appartementen steken omhoog, voor de feestdagen gaat de betonvloer erin. Nóg indrukwekkender oogt de ruimte dan toen pastor Harm Schilder hier de mis nog deed.

Hoe bouw je een verpleeghuisje in dit Rijksmonument? In wat toen het gangpad was, schetst architect Bram van de Sanden van Buro013 het dilemma: ,,De gratie en ruimtelijke beleving zoveel mogelijk behouden, maar wel een program maken met woonkwaliteit. We hebben geprobeerd daarin zo goed mogelijk de balans te vinden.”

Lees hier het hele artikel 
Foto: Architect Bram van de Sanden bij de zandstenen apostelbeelden die terugkeren in het verpleeghuisje.
© Jan van Eijndhoven

De bouw wordt gefaciliteerd door Roozen van Hoppe Groep. In het gebouw komen 27 zorgappartementen (van 30 tot 57 vierkante meter) voor ouderen met een zware zorgbehoefte. De naastgelegen pastorie wordt zorghotel met een tiental studio’s. Op de begane grond komt een viertal appartementen voor stellen. 

Gerelateerde projecten

Contact

Address
Wilhelminadijk 7
5089 NT Haghorst
The Netherlands

Contact
T +31 13 504 67 30
F +31 13 504 67 35
info@roozenvanhoppe.nl
Keep informed
To keep you up-to-date and well informed about our developments, we use our news page and the social media associated with our projects. Are you already following us?